Sorry, we don't support your browser.  Install a modern browser

SVG bestand als logo-optie voor scherp logo in header#1219

I

SVG is een algemeen geaccepteerde bestandsvorm om bijvoorbeeld een logo scherp te kunnen plaatsen. Helaas kan dat bij mijnwebwinkel niet, waardoor een logo of header er altijd onscherp uit blijft zien. Het schalen van een logo in bijvoorbeeld een jpeg format kan in de header ook niet. Dat is vaak ook een redelijk goede manier om een scherp beeld te krijgen. Dus groter uploaden en dan op de pagina verkleinen. Maar ook dat kan niet. Dus wat je ook doet, een logo is onscherp.

Het gevolg is dat een website er, hoe goed en professioneel deze er verder ook uitziet, altijd een amateuristische, toch enigzins goedkope uitstraling heeft.

Ik zou het, net zoals heel veel andere webwinkeliers die een professionele uitstraling belangrijk vinden, het eigenlijk een must vinden om een SVG bestand als logo te kunnen uploaden.

Saillant detail: het logo links boven van mijnwebwinkel is op hun website https://www.mijnwebwinkel.nl/ wel een svg bestand. Dus blijkbaar wel belangrijk voor hun eigen uitstraling, scherpte…

Voor mij wel een reden om rond te gaan kijken naar een andere webwinkelprovider, hoewel ik verder echt tevreden ben over het algemeen en al sinds 2008 klant. Maar het stoort me echt enorm, zeker nu ik onze webshop qua vormgeving helemaal aan het updaten ben. In mijn visie staat dit groei in de weg, beelden (en beeldschermen) worden steeds geavanceerder, maar de header die je in mijn webwinkel kunt plaatsen groeit daar niet in mee waardoor de over-all look ouderwets, cheapy en amateuristisch is. Het stoort mij al jaren iig.

16 dagen geleden