Sorry, we don't support your browser.  Install a modern browser

Straatnaam check ter voorkomming dubbel huisnummer in adres#441

I

Ik merk regelmatig dat klanten hij het invullen van de straatnaam het volledige adres invullen met het gevolg dat het huisnummer dubbel achter de straatnaam staat bij het aanmaken van de pakketzegel met alle gevolgen van dien.
De suggestie is om (via een reguliere expressie) een validatie uit te voeren op het straatnaam veld en een de gebruiker een waarschuwing in rood te geven (direct onder het invoerveld) dat zijn input niet just is.
Dus een dynamisch melding direct vanuit JavaScript na het browser-event dat plaatsvind als de klant het invoerveld verlaat.
(De straatnaam-controle houdt dus in of het laatse woord bestaat uit alleen cijfers of een combinatie cijfer en eindigend op een enkele letter)

ps: Jammer dat er voor deze feedback omgeving geen zoekfunctie bestaat zoals we die wel kennen in het community omgeving. Ik weet dus niet zeker of een dergelijke suggestie al een keer gepost is.

21 dagen geleden
I

Om volledig te zijn de validatie alleen uitvoeren voor Nederlandse adressen, omdat voor het buitenland andere regels gelden. Zie topic van @Wrappie1 in https://community.mijnwebwinkel.nl/orders-betalingen-en-verzenden-7/adres-en-huisnummer-veld-317

21 dagen geleden

In België gebeurd het ook. Althans, ik ben nieuw en deed het met mijn eigen gegevens om een klantenfiche aan te maken.
En door de automatische invulling van mijn gegevens stond mijn huisnummer en bus er ook dubbel in.

21 dagen geleden
I

De auto-invuller die de meeste moderne browsers gebruiken is inderdaad waarschijnlijk de oorzaak. Ik merk de laatste tijd regelmatig dat het fout gaat en corrigeer het dan zelf vanuit het portal. Een check vooraf zou hiervoor uitkomst bieden. Dus bij deze het verzoek dit ook voor België de check uitvoeren. ;)

21 dagen geleden