Sorry, we don't support your browser.  Install a modern browser

BTW groep bij product kunnen selecteren#848

I

Sinds de zomer kan ik de BTW niet meer aangeven bij het product zelf maar gaat MWW uit van een standaardtarief en kun je eventuele uitzonderingen aangeven. Omdat wij met 3 verschillende BTW percentages zitten waarbij de ‘uitzonderingen’ relatief vaak voorkomen, moet ik vaak schakelen naar de pagina ‘Btw & Prijsweergave’. Hierdoor kost het toevoegen van producten ineens veel meer tijd.

Om dit op te lossen heb ik een suggestie:

Zou het niet veel handiger zijn om bij het product aan te kunnen geven dat het bij een uitzonderingsgroep hoort? Dus:

  1. Op de pagina Btw & Prijsweergave maak je de BTW groepen aan, en kies je een standaard.
  2. Vervolgens staat bij het aanmaken van een product de BTW op het standaard percentage, maar kun je wel bij het product zelf een andere BTW groep selecteren.

Op die manier strookt het ook veel meer met bijvoorbeeld hoe je in Mijnwebwinkel de ‘varianten’ aanmaakt en vervolgens bij het product kiest. Alleen dan met een standaard instelling.

een maand geleden
I

Klinkt goed. Bij mij gaat het nu vaak verkeerd doordat ik vergeet aan te passen. Dus op productniveau aangeven is heel wenselijk en scheelt veel tijd. Heb regelmatig nieuwe producten maar echt een mengeling van 9 en 21% . Met een categorie is prima! Bijv. Cat 1 - 9% cat. 2 is 21% etc.
Ik duim dat er snel wat aan gedaan wordt……

een maand geleden
I

ja, daar heb ik sinds de btw wijziging ook al meerdere keren om gevraagd! ook een topic van gemaakt.
Shops met meerdere btw tarieven zijn nu zoveel extra tijd kwijt om het per product op een andere plek weer aan te passen!
Bij het invoeren van het product zou je meteen aan moeten kunnen geven welk btw tarief voor dat product geldt, net als voorheen!

14 dagen geleden